אנשים הלוקים בדמנציה (תשישות נפש – אלצהיימר) מגיעים בדרך כלל לבית אבות, אשר בו יש מחלקה לתשושי נפש. מספר בתי אבות הבינו את הצורך במחלקה שכזו ומכשירים עובדים מיומנים לטיפול בקשישים שמגיעים באחרית שנותיהם.
תשושי נפש מאבדים בהדרגתיות את היכולות ה'רגילות' של בני אדם כשבדרך כלל הדבר מתבטא באיבוד הזיכרון, הפרעות בשינה, שינויים בהתנהגות היום-יומית, וגם ביכולת השיפוט. בני המשפחה והחולה סובלים מאוד מן המחלה, שלא מגיעה ביום בהיר אלא מתקדמת בקצב משלה.
משפחות רבות בוחרות להילחם במציאות ולהשאיר את הקשיש בביתו, גם כשאינו יודע באיזה מצב הוא נמצא וכשהטיפול בו נעשה יותר ויותר קשה. החלטה הקשה יותר היא לקחת אותו לבית אבות, אך שם יעניקו לו את הטיפול הראוי והטוב ביותר.
במהלך השנים החלו להכיר בכך שיש צורך במחלקות לתשושי נפש בבתי האבות, שכן כמות הקשישים שמגיעים למצב זה הולכת וגדלה במהלך השנים. לחולים בדמנציה יש צרכים מיוחדים אשר מצריכים גם טיפול מיוחד ובתי האבות הבינו שמדובר בתהליך בלתי נמנע והחלו להכשיר מחלקות אשר כיום כבר נותנות מענה עבור חולים דמנטיים, או בשפה המקצועית, תשושי נפש.
על בית האבות לתשושי נפש יש פיקוח מקצועי, כאשר בדרך כלל מדובר על פיקוח של משרד הבריאות אשר לרוב גם ייתן את הרישיון לבתי אבות לעסוק בתחום. לא כל בית אבות רשאי לטפל בתשושי נפש ומשרד הבריאות מקפיד על קריטריונים מחמירים מאוד לכך. אם בכל זאת בחרתם ללכת לבית אבות לתשושי נפש, כדאי לבדוק שאכן יש לו אישור ממשרד הבריאות ושהוא עומד בקריטריונים.
בבית אבות לתשושי נפש לא תמצאו בדרך כלל אנשים עצובים ומדוכדכים, אלא להיפך. בבית אבות לתשושי נפש יש המון פעילויות, במחלקות שהן בדרך כלל אינטימיות ושומרות על פרטיותם של המטופלים. למרות זאת, יש גם בתי אבות שהמסגרות בהן הן לא כל כך קטנות ואינטימיות, ולכן יש לבחור בקפידה את המקום אליו אתם מגיעים, את רמת המקצועיות של העובדים ולשמוע חוות דעת על המקום ממקור ראשון.
אם החלטתם שברצונכם לבחון בתי אבות לתשושי נפש, כדאי שתקחו בחשבון מספר אלמנטים, אשר עשויים להשפיע על תפקודו של הקשיש בתחילת השהייה ובמהלכה. מלבד בחינת המקצועיות ורמת הידע של העובדים, יש לתת דגש גם על אלמנטים כמו מיקום בית האבות, שרצוי שיהיה קרוב ככל שניתן לביתו של הקשיש או לביתכם, מכיוון שלא משנה היכן אדם ישהה ועד כמה בית האבות יהיה מקצועי, אדם בראש ובראשונה צריך את קרוביו לידו.
מלבד ההשגחה הרפואית שקיימת במשך 24 שעות ביממה, בבית אבות לתשושי נפש ניתן למצוא שיטות טיפול מגוונות, החל מריפוי בעיסוק או ייעוץ לגבי משקל, ועד לניקיון דירתו של הקשיש ודאגה לכל צרכיו. רוב בתי האבות נמצאים בקשר מתמיד עם עמותת 'עמדא', לחולי אלצהיימר ודמנציה.
בבית אבות לתשושי נפש בדרך כלל יש גם מטפלת אחראית אשר עורכת שיחות למשפחות הקשישים, איתם ובלעדיהם, בכדי להסביר על התהליך אותו הם עוברים. עם זאת, בבית האבות לא מתעלמים מהעובדה שהרפואה מתעדכנת כל הזמן ועוקבים בכל עת על חידושים בטיפולים למחלות דמנציה ואלצהיימר, בכדי שיוכלו לתת למטופלים את המענה המקצועי והטוב ביותר.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.