כבכל נושא הקשור לגורם האנושי אין תשובה ברורה וחד משמעית לסוגייה. כל קשיש הוא עולם ומלואו, ובחינת סביבת המגורים מחייבת בחינת מצבו המיוחד של אותו קשיש.
עד לפני כמה עשרות שנים לא היה צורך בבחינת הסוגייה שכן הקשיש היה יכול לגור בביתו ואילו חלופות אחרות כמעט ולא היו בנמצא.
יש להבין שהבית, מטרתו לספק איכות חיים אופטימלית לקשיש. בנקודה מסויימת הבית אינו יכול להגשים מטרה זו, לכן מוטלת עלינו החובה לבדוק בכל רגע נתון האם הנסיבות מחייבות שינוי סביבת המגורים.
ככלל, הבית נחשב לסביבה הטבעית והמועדפת לקשיש. ככל שניתן, ננסה לשמר סביבה זו גם על ידי צירוף וגיוס משאבים חיצוניים כמו מרכז יום, מועדון גמלאים, שירותי מטפלים ו/או עובדים זרים.
למרות כל זאת קיימת נקודת איזון שבה סביבה מוגנת/תומכת עשוייה לספק איכות טיפול ואיכות חיים משופרים.
להלן כמה דוגמאות בולטות:
למותר לציין שכל שניתן, יש להתחשב ברצונו של הלקוח הקשיש. יחד עם זאת, חשוב להבין, שהחשש משינוי סביבה ימנע מהקשיש לקבל החלטה רציונאלית. פתרון טוב לבעיה זו ניתן למצוא על ידי הימנעות מהמושג "עזיבת הבית" והגדרת הצעד כתקופת נסיון ו/או תקופת שיקום והבראה שבסיומה יחזור הקשיש לביתו, אלא אם כן יחליט להשאר בבית האבות.
לסיכום, התנאים המשתנים במצבו הבריאותי, החברתי והנפשי של הקשיש מחייבים הימצאות ומעורבות תמידית של התומכים בו. חשוב להיות עם "יד על הדופק" ככל שניתן עדיף להשאר בסביבה הטבעית – בבית, אך לאחר שהגענו לנקודה שהבית לא יכול למלא עוד את יעודו, חשוב לעשות את ההתאמות הנדרשות, ואם יש צורך בשינוי סביבת מגורים ומעבר לבית אבות חשוב לעשות זאת ובזמן.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.