השיניים שלכם יכולות להחזיק מעמד כל החיים ובתנאי שתקפידו על טיפול נכון בבית ועל בדיקות שיניים שגרתיות במרפאת השיניים. לא משנה מה הגיל שלכם, תמיד אפשר לשמור על בריאות השיניים והחניכיים על ידי הקפדה על צחצוח פעמים ביום ושימוש בחוט דנטלי מדי יום, ועל ביקור קבוע במרפאת השיניים לניקוי ולבדיקה.
גם אם אתם מצחצחים ומנקים בחוט דנטלי באופן קבוע, עדיין אתם עלולים להתמודד עם בעיות שיניים ככל שאתם מתבגרים. למזלנו, רפואת השיניים יכולה היום לעזור ולהעניק לכם טיפולים בתחום שיקום הפה ולענות על מרבית האתגרים די בהצלחה.
- עששת וריקבון על שורשי השיניים שכיחים יותר בקרב אנשים מבוגרים. מצב זה נגרם על ידי חשיפת שורש השן לחומצות שגורמות לריקבון. במצב זה, שורשי השן נחשפים ורקמת החניכיים נסוגה מהשיניים.
- שיניים מוכתמות שמאפיינות את בני הגיל המבוגר עלולות להיגרם משינויים בדנטין (הרקמה שנמצאת מתחת לאמייל השן), ומחיים שלמים של צריכת מזונות ומשקאות שמכתימים את השיניים.
- רגישות בשיניים יכולה להתגבר עם הגיל. במשך הזמן נסוגות החניכיים באופן טבעי וחושפות את אזורי השן שאינם מוגנים על ידי האמייל. אזורים אלה מועדים לכאב במיוחד בגלל מאכלים או משקאות חמים וקרים. במקרים חמורים, הרגישות יכולה להתגבר בגין אוויר קר, או מזונות חמוצים ומתוקים. חשוב לגשת למרפאת השיניים כי הרגישות יכולה להיות אינדיקציה למצב חמור יותר, כגון חור בשן או שן סדוקה או שבורה.
- יובש בפה הוא מצב שכיח בקרב בני גיל הזהב והוא נגרם כתוצאה מזרימת רוק מופחתת. תופעה זו יכולה לנבוע מתרופות (כמו הקרנות לחולי סרטן), או מהפרעות רפואיות מסוימות. יובש שאינו מטופל עלול לגרום נזק לשיניים שלכם. מומלץ לגשת לרופא השיניים כדי שיטפל בבעיה באמצעות תרופות או שיטות אחרות.
- ירידה בחוש הטעם. אמנם, עם הגיל נפגע חוש הטעם, אבל גם תרופות ושיניים תותבות יכולות לגרום לאבדן חוש הטעם.
- מצבים בריאותיים – כמו סוכרת, מחלות לב או סרטן – יכולים להשפיע על בריאות הפה. הקפידו ליידע את רופא השיניים שלכם על הבעיות הרפואיות שלכם כך שיוכל לקבל תמונה עדכנית על מצבכם הבריאותי הכללי וייתן לכם מענה מתאים לדרישות שלכם.
- שיניים תותבות יכולות להקל על חייהם של מבוגרים רבים, אבל הן דורשות טיפול מיוחד. חשוב לעקוב ביסודיות אחר הוראות רופא השיניים ובכל מקרה שמתעוררת בעיה, לגשת למרפאת השיניים. בדיקה שנתית מומלצת.
- מחלת חניכיים היא מצב רציני שיכול להשפיע על אנשים בכל גיל, אבל בעיקר על בני 40 ומעלה. מספר גורמים יכול להגדיל את חומרת מחלת החניכיים, וביניהם: תזונה גרועה, היגיינת פה דלה, מחלות מערכתיות (כגון סוכרת, מחלות לב וסרטן), גורמים סביבתיים (כגון מתח ועישון), ותרופות מסוימות שיכולות להשפיע על מצב החניכיים. מחלות חניכיים היא הגורם העיקרי לאובדן שיניים.
- חוסר אחידות בעצמות הלסת יכול להיגרם על ידי אובדן שיניים. תהליך של שיקום הפה יכול לסייע במצב זה.
מכיוון שהשלבים הראשונים של מחלת החניכיים הם הפיכים, חשוב לזהות אותה בשלב המוקדם. בדיקות שגרתיות יכולות להבטיח זיהוי וטיפול מוקדם במחלת חניכיים.
- מחלות או תרופות שמשפיעות על מערכת החיסון יכולות לגרום לצמיחת יתר של פטריית קנדידה בפה.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.