כאשר אנשים בגיל העמידה חווים כאב בברך, זה נובע לרוב ממצב הנקרא תסמונת פטלופמורלית, אבל לא בלבד. זה מאופיין בכאבי ברכיים המחמירים בעת כריעה או כפיפה, כמו גם במהלך פעילויות ספורטיביות ואפילו במצבי מנוחה ורגיעה. הנה כמה דגשים שחשוב לדעת ולהכיר בנושא.
התסמין השכיח ביותר של תסמונת פטלופמורלית הוא כאב בקדמת הברך. הכאב בדרך כלל מתגבר בעת כריעה או כפיפה. תסמינים אחרים עשויים לכלול נפיחות, תפיסה של הברך או אפילו נעילה, התכווצות הברך וכאבים לא נעימים. מחקרים מסוימים הראו בעבר שנשים נוטות יותר לחוות תסמונת פטלופמורלית מאשר גברים. יש לציין כי נשים הסובלות מהשמנת יתר, נוטות יותר לחוות מצב זה מאשר נשים שאינן שמנות. וככה גם רלוונטי לגבי גברים בגיל העמידה.
אם אתם שוקלים לעבור ניתוח החלפת מפרק הברך שלכם, דעו שיש גם פתרונות נוספים. במילים אחרות, תוודאו שאתם ממצאים את כלל הפתרונות האפשריים ודרכי הטיפול לפני שאתם קופצים על שולחן הניתוחים.
אמנם ניתוח החלפת מפרק ברך נעשה בימינו בשיטות מתקדמות (כולל החלפת ברך ע"י רובוט ובהשגחת מנתחים), אבל זה עדיין ניתוח. ובשורה התחתונה, ניתוח תמיד עשוי להסתיים בצורה לא צפויה. אם כך, רגע לפני שתחליטו לעבור ניתוח החלפת מפרק הברך שלכם, יהיה חשוב למצות את שאת דרכי הטיפול הפוטנציאליים.
בסופו של יום, כל אדם בגיל העמידה צריך להיות מודע לתסמינים ולגורמי הסיכון הקשורים למצב זה, כדי שיוכל לקבל החלטה מושכלת כיצד לטפל בכאבים. כאבי ברכיים בגיל העמידה נגרמים לרוב מהבלאי הטבעי של המפרקים שלנו.
ככל שאנו מתבגרים, הסחוס יכול להישחק או להיות פחות יעיל. זה עלול לקרות עקב פציעה, התאמצות-יתר בספורט, או רק תהליך ההזדקנות הטבעי. הדבר הראשון שעליך לעשות הוא להבין מה עלול לגרום לכאבי הברכיים שלך בגיל העמידה.
ייתכן שהרופא יצטרך לשאול אותך כמה שאלות לגבי רמות הפעילות הגופנית שלך, התזונה שלך, העיסוק שלך וגורמים אחרים שעשויים להשפיע על הבעיה. לא מעט רופאים יגידו לכם שכאב הוא סימפטום שכיח של דלקת מפרקים ניוונית. חשוב לדעת את גורמי הסיכון לכאבי ברכיים אצל אנשים בגיל העמידה, כולל השמנת יתר, פציעה קודמת והיסטוריה משפחתית.
בפועל, ככל שתדעו יותר על הבעיה הזו מראש, ככה תוכלו לנקוט בכל מיני פעולות מנע. כמו למשל להחליט להקפיד על התזונה שלכם ועל פעילות ספורטיבית תקינה. אמנם ניתוח החלפת מפרק הברך הוא אופציה יעילה, אבל עדיף להיות חכמים מראש ולהתנהל נכון יותר עם עצמנו. ואם אכן תצטרכו לעבור ניתוח החלפת מפרק ברך, תוודאו שאתם מסתייעים ברופא מנתח בעל מוניטין וניסיון רב.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.