כיצד להתמודד עם מזג אוויר חם בגיל הזהב

תוכן [ הסתר ]

הקיץ הישראלי אינו פשוט למעבר כלל, כשדומה כי משנה לשנה המצב רק נהיה גרוע יותר. אולם, יש כאלה שעבורם מזג האוויר החם הוא יותר מאשר אי נעימות – כי אם סכנה בריאותית של ממש. אלו הם, כמובן, בני גיל הזהב. מה באפשרותם לעשות כדי להתמודד עם החום הישראלי?

על הסכנות שבחום

כצעד ראשון, ראוי להבין בכלל מהן הסכנות של חום עבור המבוגרים יותר. בהקשר הזה, נראה כי המצב רחוק מלהיות מעודד. עם השנים, מאבד גוף האדם את היכולת שלו לווסת את הטמפרטורה שלו: מה שבעבר נעשה באופן יעיל באמצעות מחזור הדם או בלוטות הזיעה, בעייתי ביותר עבור בני גיל הזהב. תורמת למורכבות העובדה כי גופם מכיל כמויות מים קטנות ביחס לצעירים יותר, בין השאר מכיוון שקשה להם לזהות מצבים של צמא.

הבעיות הבריאותיות מהן סובלים רבים מהקשישים נכנסות גם הן לתמונה. בכוחן השלילי של מחלות רבות להביא לחימום יתר של הגוף, מה שעלול כשלעצמו לגרום לסיבוכים מורכבים. סוכרת, אי ספיקת לב, מחלות ריאה או עודף משקל – הסבירות להם גדלה כאשר הגוף אינו מקרר את עצמו כראוי.

רשימת הסכנות של בני גיל הזהב, כתוצאה מכל אלה, גדולה בכל קנה מידה. המקרים הנפוצים יותר הם מכת חום, מצב שבו הגוף אינו מצליח לקרר את עצמו, כמו גם תשישות חום – מצב קיצוני פחות של כך. ברור שעל קשישים להימנע גם מהתייבשות, על כל רבדיה.

אז מה ניתן לעשות?

למרבה המזל, קיימים כיום לא מעט פתרונות שיכולים להקטין את הסבירות לכל אותם תרחישים שליליים. לנוחיותכם, הנה חלוקה של פתרונות עיקריים בהתאם לסוגם, הלקוחה בחלקה הגדול מהמדריך של משרד הבריאות בנושא:

פתרונות בתוך הבית

  • מזגן – מומלץ מאד שהקשיש יהיה במקום בעל מיזוג אוויר, בעיקר בשעות השיא של החום (הרי לא ניתן להדליק את המזגן בכל שעות היום והלילה).
  • מאווררים – מקלים על תחושת החום, אך לא יעילים לקירור הגוף בטמפרטורות גבוהות במיוחד.
  • תריסים – מומלץ להגיף את התריסים בשעות החום, ובכך להקטין את חדירת קרני האור לבית.
  • מקלחת – רצוי להתקלח, כאשר הדבר מתאפשר, במים קרירים.

פתרונות מחוץ לבית

  • מומלץ שלא לצאת מהבית בשעות החמות ביותר. כאשר נאלצים לעשות זאת, חשוב להקפיד על שהייה במקומות סגורים, בעלי מיזוג אוויר.
  • פעילות גופנית – יש להקטין אותה עד למינימום האפשרי בשעות החמות, ולאפשר לגוף מנוחה. כאשר נמצאים בתנועה, חשוב לשתות כמה שיותר.
  • לבוש – לצאת החוצה, בשעות החמות, רק עם כובע רחב שוליים ומשקפי שמש, ללבוש בגדים בהירים ולמרוח קרם הגנה. גם במקרה הזה, רצוי לנוח כמה שניתן במהלך השהות.

תזונה ושתיה

  • מים – יש להקפיד לשתות לפחות שמונה כוסות מים ביממה, אפילו כשלא מרגישים צמא. כאמור, קשישים רבים אינם מרגישים צמא, אפילו כשבגופם חסרים מים.
  • משקאות ממותקים – מומלץ להקטין עד למינימום את צריכתם של המשקאות הממותקים, כמו גם משקאות מבוססי קפאין או אלכוהול.
  • תזונה – תפריט התזונה היומי צריך להיות מאוזן, ומבוסס על מספר ארוחות קלות.

מה בני המשפחה נדרשים לעשות?

חשוב להדגיש נקודה נוספת, שנוגעת כבר לבני משפחתם של הקשישים, ובייחוד אלה אשר גרים בגפם. במצב הזה, חשוב מאד שבני המשפחה יקפידו לבקר את הקשיש לפחות בהם ביום, וינסו לשים לב לכל אותם סימנים העלולים להעיד על אחת מהבעיות שהוזכרו מעלה: טמפרטורת גוף גבוהה במיוחד (39.5 מעלות צלזיוס ומעלה), עור אדום ויבש, הזעה מרובה, דופק מהיר, כאב ראש, סחרחורת, בחילה, חיוורון ועוד.

כאשר לא מתאפשר לבקר את הקשיש בביתו, רצוי לוודא כי פרטיו האישיים נמצאים בידיהם של שירותי הרווחה באזור בו הוא מתגורר, וזאת לצורך קבלת סיוע או ביקורים. דגשים אלה יכולים להציל את חייו של הקשיש, לא פחות.

חיפוש מגורים למבוגרים לפי רשתות מובילות
נוה עמית
עד 120
בית בלב
משען
בית בכפר
חיפוש בית אבות עם ברבן

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.