מהו ביטוח סיעודי?

אדם אשר מוגדר סיעודי הוא כזה שלא יכול לבצע בעצמו מספר פעולות יומיומיות או מתקשה מאוד בביצוען. פעולות אלו הן: רחצה, אכילה, קימה, ישיבה ועוד. מצב סיעודי הוא לא מצב פשוט, אשר מחייב עזרה צמודה, לרוב 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע.

תוכן [ הסתר ]

רבים לא מודעים לכך, אך על פי חוק, משפחתו של הסיעודי היא שאמונה על הסיוע לו. אין זה משנה אם מדובר בסיוע ישיר של אחד מבני המשפחה או במימון סיוע מקצועי לאדם הסיעודי - המשפחה היא המממנת את הסיוע הזה.

לעניין זה ישנו סייג אחד כמובן: הביטוח הלאומי. המוסד לביטוח לאומי מבצע מבחן תלות לאדם הסיעודי, מבחן אשר קובע האם הוא אכן מוגדר כסיעודי. אם כך התברר מתוצאות המבחן, יעניק המוסד סיוע שירותי למטופל, כלומר: לא יעניק לו תגמול כספי, אלא יממן עבורו טיפולים, אספקת מוצרים מסוימים, שירותי כביסה ועוד. הזכות למענק כספי ניתנת רק למי שמעסיק מטפל סיעודי צמוד, באישור כמובן.

מעבר לעניין זה, על המשפחה לממן או לבצע, כאמור, את הטיפול הסיעודי במלואו. אבל, מדובר ללא ספק בנטל כלכלי גדול, כמו גם בעניין אשר דורש הקצאת משאבים גדולה מאוד. מה הפיתרון במקרה כזה? ישנם שניים כאלו: הקצאת חיסכון מראש, אשר יועבר בהמשך לטובת עניין זה בלבד או רכישת פוליסת ביטוח סיעודי דרך חברת ביטוח פרטית.

כמובן שכל אחד יכול להקים עבור עצמו את החיסכון, אך זה יהיה קשה יותר לניהול ואף מפתה לשימוש ולכן - הביטוח הסיעודי הוא האפשרות המועדפת.

מתי יש לרכוש ביטוח סיעודי?

ממש כמו בכל ביטוח באשר הוא, ככל שתרכשו את הביטוח הסיעודי בשלב מוקדם יותר, כך תוכלו לצבור סכום כסף גדול יותר. לכן, כבר בגיל צעיר - למרות שמדובר בעניין שעליו לא נחשוב בגיל מוקדם - מומלץ לרכוש את הביטוח הסיעודי.

כמובן שהחלטה זו תלויה במספר שיקולים: האם בני גיל הזהב במשפחתכם הפכו סיעודיים בשלב מאוחר של חייהם או בשלב מוקדם? האם המשפחה יכולה לשאת בהוצאות הסיעוד הרגילות? האם תרצו לעבור לבית אבות בו יש מחלקה סיעודית או לא?

שאלות אלו חשובות מאוד, אך כפי שאתם בוודאי מבינים - בגיל צעיר לא ניתן לספק לכולן תשובה מוחלטת. נתונים כאלו יכולים להשתנות עם השנים, ובמיוחד במקרים סיעודיים שיכולים להתרחש גם עשרות שנים לאחר ששקלתם ובחנתם את הנושא. לכן, מומלץ לרכוש ביטוח כזה - לכל מקרה שלא יהיה.

ביטוח סיעודי - למה כדאי לשים לב?

זכרו כי ביטוח סיעודי, ככל הפוליסות הפרטיות, נרכש דרך חברת ביטוח פרטית, אשר האינטרס שלה - ואין דרך נעימה להגיד זאת - הוא לא לממש את הפוליסה, כלומר לא לשלם לכם את הכסף עליו סוכם בפוליסה. לכן, עליכם לבדוק מספר דברים כאשר אתם מזמינים פוליסה כזו:

  • מה הם התנאים למימוש הפוליסה? למרות שהגדרתו של אדם כסיעודי היא מוחלטת למדי, החברות עלולות להציב קריטריונים שונים שרק בעטיים ישולם הכסף.
  • מהי עלות הפוליסה? זכרו כי התשלום החודשי משתנה ברוב הפוליסות על פי הגיל, כך שחשוב לבדוק זאת מראש. כאשר מדובר בפוליסה פרטית (ולא קיבוצית, שנרכשה על ידי מספר אנשים יחד), הסכום לא ישתנה לאחר גיל 65.
  • האם יש תנאים לגבי הפסקת הפוליסה? במקרים רבים, גם אם צברתם סכום גדול במשך שנים, הוא עלול ללכת לאיבוד אם תבטלו את הפוליסה. בדקו זאת מראש.
  • מהו גובה התגמול, מהו גובה הכיסוי ולכמה שנים ישולם התגמול? גם עניינים אלו ניתנים לפרשנות ולשינוי וכדאי לבדוק אותם מראש. יש מקרים שבהם הסכום המשולם יהיה קטן למרות שתשלום החודשי יהיה גבוה, מקרים בהם הפוליסה לא מכסה כל טיפול סיעודי ואחרים שבהם הפוליסה משולמת רק לשנים קצובות. הכל מצריך את הבדיקה שלכם.
חיפוש מגורים למבוגרים לפי רשתות מובילות
נוה עמית
עד 120
בית בלב
משען
בית בכפר
חיפוש בית אבות עם ברבן

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.