מחלת הפרקינסון

מחלת הפרקינסון היא מחלה שאין לה מרפא. עם זאת, ככל שמזהים אותה ומטפלים בה מהר יותר, ככה אפשר להבטיח מינימום פגיעה באיכות החיים לכמה שיותר זמן. כיום בישראל סובלים כ-25 אלף איש מהמחלה הזאת, וככל שנדע יותר עליה ככה יש סיכויים גדולים יותר שנדע איך להתמודד עם התסמינים ועם המחלה עצמה.

תוכן [ הסתר ]

מהי מחלת הפרקינסון?

מחלת הפרקינסון היא מחלה הפוגעת בתאי המוח של אנשים הנמצאים בדרך כלל קרוב לסוף שנות החמישים של חייהם. עם זאת, המחלה יכולה לצוץ גם בגילאים מבוגרים או צעירים יותר. הסיבה למחלה אינה ברורה שכן היא אינה מדבקת ונכון לזמן זה לא הוכחה כתורשתית, אבל ידוע שהיא פוגעת בייצור הנוירוטרנסמיטור במוח הקרוי דופמין האחראי לתפקוד מערכת העצבים בגוף.

תסמיני המחלה

  • תסמינים ראשוניים - למחלה סימנים ראשוניים שקשה לשים עליהם את האצבע, כמו נטייה לרגזנות לא הגיונית, שינויים בדיבור או בכתב היד, בעיות בשיווי המשקל, עייפות ונוקשות מסוימת בפנים או בגוף. אלו קשים לזיהוי במיוחד בקרב בני גיל הזהב שעוברים גם שינויים וקשיים אחרים בחייהם ולכן רמזים אלו עשויים להתפספס בקלות יחסית.
  • תסמינים בשלבים המוקדמים של המחלה - בשלב זה כבר נשים לב לרעידות, לנוקשות ניכרת של השרירים, לירידה משמעותית בשליטה בתנועות ובהבעות הפנים והדיבור יהפוך לבהיר פחות. לצערנו הרב, נראה גם פגיעה בשליטה על מערכת העיכול ומערכת השתן.
  • תסמינים בשלבים המתקדמים של המחלה - התופעות של השלבים המוקדמים הולכות ומחמירות עד שהחולה כבר אינו יכול לנוע מרצונו. קשיים נוספים מופיעים בדיבור.

אם משהו מהתהליכים האלו מופיע אצלנו, פנייה למומחים הרפואיים בבית אבות או דיור מוגן יכולים מאוד לעזור לנו. בשלבים המתקדמים של המחלה הכי טוב לעבור לגור במקום דיור שבו תהיה השגחה עלינו והצרכים שלנו יטופלו.

טיפול במחלת הפרקינסון

אם אנחנו או הרופאים שלנו מבינים שחלינו בפרקינסון, ישנם מספר טיפולים שיכולים להקל משמעותית על התהליך. באופן כללי, תרופות למחלת הפרקינסון מתמודדות עם הירידה המשמעותית בדופמין המופיעה יחד עם המחלה, ובכך מפצות על בעיות התנועה המתפתחות אצלנו.

חלק מהתרופות הניתנות לחולי פרקינסון כוללות דופמין, וחלקן מעודדות את הפרשת הדופמין באמצעים שונים. תרופות מסוג לבודופה הן הפופולאריות ביותר והן כוללות בתוכן דופמין טבעי שמטרתו להוות תחליף לזה שנעלם בגלל המחלה.

תרופות רבות כלולות בסל התרופות ולכן אפשר להשיגן עם ביטוח רפואי, אבל תרופות מסוימות כמו אזילקט שמחקרים מראים כי היא מעכבת את התקדמות הפרקינסון, אינן כלולות וידרשו מאיתנו להשתמש במקורות מימון עצמאיים.

אפשר לחיות עם מחלת הפרקינסון?

כל מי שחזה בפועלו של השחקן מייקל ג'יי פוקס מאז שלקה במחלה רואה שאפשר לחלות במחלה ועדיין לחיות עימה, ואף להתבדח על חשבונה. הכול תלוי כמובן בגישה חיובית לחיים, ובדאגה לקבל את הטיפול שאנחנו צריכים. אם אנחנו מבינים שחלינו במחלה כדאי שנפנה מיד לעזרה רפואית, ולא נדחה את זה עד לשלבים מתקדמים יותר.

מעבר לבית אבות שבו יש עלינו השגחה תמידית עשוי לשפר את סיכויי ההתמודדות שלנו עם המחלה ועשוי גם להקל את הטיפול בנו על בני משפחתנו. אם הם יידעו שיש מישהו שמשגיח עלינו כל הזמן הלב שלהם יהיה שקט יותר והם יוכלו להיות רגועים שאנחנו נמצאים בידיים טובות.

חיפוש מגורים למבוגרים לפי רשתות מובילות
נוה עמית
עד 120
בית בלב
משען
בית בכפר
חיפוש בית אבות עם ברבן

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.